Microbits les te Hoeilaart

Sport en Opleiding

Description De micro:bit is een klein (4x5cm) micro-computertje met knopjes voor de bediening, en een 5x5 led matrix als beeldscherm, dat met 4 verschillende programmeertalen kan worden geprogrammeerd.

De meest laagdrempelige taal is de Blocks Editor, waarin het programma (script) op een grafische wijze wordt ontworpen, door blokjes te slepen en aan elkaar te hangen. Hierbij kunnen geen syntax fouten gemaakt worden, maar toch wordt de manier van denken van een programmeur aangeleerd. De praktijk laat zien dat kinderen, vanaf 10 jaar snel aan de slag gaan, met een minimum aan instructie.

Verder beschikt de micro:bit over vele sensoren. Door gebruik te maken van de juiste Blocks kunnen temperatuur, licht, acceleratie (trillingen), oriëntatie en magneetvelden (kompasfunctie) gemeten worden en gebruikt worden in de zelf te maken toepassingen.
Daarnaast beschikt de micro:bit over draadloze communicatie met andere micro:bits, en met smart-phones en tablets.
Hiermee is micro:bit dus tevens een IoT (Internet of Things) platform dat ook voor gevorderde gebruikers interessant is. Voor de meer geavanceerdere toepassingen kan gebruik


Tranche d'âge 8 - 14

Niveau

Type Événement en ligne

Date 05.10.2019    09:30 - 10:30

Participants max. 14 per monitor Vous voulez participer ? Veuillez contacter notre responsable local.

La participation est gratuite
Les prix Meet and Code "Community"

Contact Sport en Opleiding Site web: www.sportenopleiding.be
Adresse e-mail du contact: jean@sportenopleiding.be

Partager sur les réseaux sociaux