Nieuwsbrief

We can do it!

ASOCIATIA ARRA PRO EDUCATIE IT

Beschrijving Evenimentul va aduce împreună clubul de programare CoderDojo Pitești, Aschf-r Argeș și Școala Gimnazială Virgil Calotescu din Bascov.
Acest atelier/eveniment face parte dintr-un proiect început în luna iunie, proiect care cuprinde o serie de ateliere și evenimente care promovează integrarea copiilor cu nevoi speciale (dizabilități fizice) din centrul de socializare NOVA Pitești, în comunități/cluburi de programare.

Mentorii voluntari de la CoderDojo Pitești, copiii de la centru și copiii din club, vor lucra împreună; vom arată că problemele fizice nu sunt un impediment în folosirea computerului și a limbajelor de programare.

Timp de 2 ore, copiii vor face programare pe platforma online Scratch și vor asambla piese din seturile LEGO® Education puse la dispoziție de către Asociație. Vom demonstra că echipe mixte de copii pot face lucruri minunate și că "Incluziunea" este o valoare fundamentală pe care orice comunitate trebuie să și-o asume.

Obiectivul final al proiectului este ca la sfârșitul unui an, cel puțin 2 copii cu dizabilități să fie full integrați într-un club de programare și să fie capabili să lucreze în echipe cu ceilalți copii.Locatie

Leeftijdsgroep 9 - 16

Moeilijkheidsgraad

Type Offline-Event

Datum 12.10.2019    10:00 - 12:00

Adres DN7C
117045 Bascov

Max. aantal deelnemers 20 Wilt u deelnemen? Contacteer onze lokale contactpersoon.

Participation is free.


Contact ASOCIATIA ARRA PRO EDUCATIE IT Website: https://arrapeit.org/
e-mailadres van contactpersoon: alin.dinca@arrapeit.org

Deel op Sociale Media