Newsletter

Girls&Code

Asociatia Etic

Описание Atât în Europa, cât și la nivel mondial, piața forței de muncă în domeniul programării este dominată de bărbați. În 2016, IBM raportează că femeile reprezintă mai puțin de 20% din forța de muncă din întreaga lume în domeniile tehnice. Ultimul studiu Eurostat arată că în România, 30% dintre programatori sunt femei.
Așadar, ne dorim ca prin inițiative precum Girls&Code să reducem decalajul de gen în domenii tehnice. Girls&Code este un atelier gratuit dedicat fetelor din Cluj-Napoca care nu au avut deloc sau au avut contact puțin cu tehnologia cu scopul de a le încuraja să-și dorească o carieră într-un domeniu tehnic.
Evenimentul va consta într-un atelier de 3 ore, la care vor participa 30 de fete, cu vârste cuprinse între 8-11 ani.
În prima parte a atelierului fetele vor învăța și vor repeta noțiuni de bază în programare precum buclă, algoritm, program, condiție, variabilă etc. prin activități practice și jocuri distractive pentru dezvoltarea spiritului de echipă și abilităților de public speaking.
În a doua parte, fetele vor pune în practică noțiunile învățate pe platforma Scratch. Cu suportul trainerilor noștri, fetele vor reuși să dezvolte de la 0 animații și jocuri interactive.Местоположение

Възрастова група 8 - 11

Трудност

Вид Офлайн събитие

Дата 18.10.2018    16:00 - 19:00

Адрес Str. Observatorului, numarul 1
400500 Cluj Napoca

Макс. брой участници 30 Искате да участвате? Моля свържете се с лицето за контакти.

Участието е безплатно


Контакт Asociatia Etic Уеб-страница: www.simplonromania.org
Електронна поща на лице за контакт: ioana@simplonromania.org

Споделяне в социални медии