Newsletter

Програмирањето може да биде забавно

NCRIPU

Описание Овој настан се планира да биде во вид на работилница за програмирање, со учениците од III одделение 3 одделение од ОУ „Св. Климент Охридски“ од Битола. Истите ќе се одржат во проесториите на Факултетот за информатички и комуникациски технологии. Работилницата ќе ја реализираат професори од ФИКТ. работилницата се состои од 4 целини и тоа:
- Што е програмирање и алгоритам
- Што е програма
- Како да се напише програма
- Каде се пишува програмата
За наведените целини има прилагодени вежби на возраста на учениците каде што учениците ќе имаат можност да програмираат геометриски тела, да креираат едноставни алгоритми со ситуации од секојдневниот живот и од наставните предмети кои ги учат и да ги разгледаат основните апликации за програмирање.Местоположение

Възрастова група 8 - 9

Трудност

Вид Офлайн събитие

Дата 09.10.2019    10:30 - 12:30

Адрес Факултет за информатички и комуникациски технологии, Бул. Партизанска бб (комплекс касарни)
7000 Битола

Макс. брой участници 27 Искате да участвате? Моля свържете се с лицето за контакти.

Участието е безплатно
Награда Запознайте се и програмирайте Community (програмирането в полза на местната общност)

Контакт NCRIPU Уеб-страница: https://www.fikt.uklo.edu.mk/
Електронна поща на лице за контакт: monikamarkovsk34@gmail.com

Споделяне в социални медии