Nyhedsbrev

Start with Micro:bit

ASOCIATIA ARRA PRO EDUCATIE IT

Beskrivelse Evenimentul propus se va desfășura în colaborare cu CoderDojo Pitești și Școala Gimnazială Virgil Calotescu din Bascov.
Pe parcursul a 2 ore, copiii din clubul de programare vor fi inițiați în lucrul cu Micro:bit, acest mini computer creat sa faca învățarea dar și predarea, facil și ușor de asimilat de ambele parti, elevi si profesori.
Cu ajutorul chiturilor Micro:bit existente în Asociație, vom forma echipe de 3-4 copii care vor invata sa creeze aplicații simple utilizând placutele și alte materiale.
Vom incerca sa programam un brat mobil, sa programam o masina, sa aprindem LED-urile cu ajutorul unui program, să conectăm mai multe placute pentru a comunica între ele și alte aplicații.
De asemenea, va fi o ocazie excelentă sa facem o prezentare a editorului MakeCode si sa familiarizam elevii cu blocuri de cod și JavaScript dar și a editorului Phyton care va fi folosit de elevii din clasele mai mari.
Elevii vor lucra sub îndrumarea mentorilor voluntari din Asociație și de la CoderDojo Pitești, iar proiectul va face parte dintr-o lungă serie de ateliere desfășurate în fiecare sambata pe tot parcursul anului școlar, ateliere dedicate programarii in Phyton si lucrului cu Micro:bit.Lokation

Aldersgruppe 10 - 14

Sværhedsgrad

Type Offline-event

Dato 19.10.2019    10:00 - 12:00

Adresse DN7C
117045 Bascov

Maks. deltagere 20 event fuldt booket.
Meet and Code Award Ingen deltagelse

Kontakt ASOCIATIA ARRA PRO EDUCATIE IT Hjemmeside: https://arrapeit.org/
Kontaktpersonens mail: alin.dinca@arrapeit.org

Del på sociale medier