Infoleht
Apply for Awards

Програмирањето може да биде забавно

NCRIPU

Kirjeldus Овој настан се планира да биде во вид на работилница за програмирање, со учениците од III одделение 3 одделение од ОУ „Св. Климент Охридски“ од Битола. Истите ќе се одржат во проесториите на Факултетот за информатички и комуникациски технологии. Работилницата ќе ја реализираат професори од ФИКТ. работилницата се состои од 4 целини и тоа:
- Што е програмирање и алгоритам
- Што е програма
- Како да се напише програма
- Каде се пишува програмата
За наведените целини има прилагодени вежби на возраста на учениците каде што учениците ќе имаат можност да програмираат геометриски тела, да креираат едноставни алгоритми со ситуации од секојдневниот живот и од наставните предмети кои ги учат и да ги разгледаат основните апликации за програмирање.Asukoht

Vanuserühm 8 - 9

Raskusaste

Liik Veebiväline üritus

Kuupäev 09.10.2019    10:30 - 12:30

Aaderess Факултет за информатички и комуникациски технологии, Бул. Партизанска бб (комплекс касарни)
7000 Битола

Maksimaalne osalejate arv 27 Kas soovite osaleda? Sel juhul palume võtta ühendust meie kohaliku kontaktisikuga.

Osalemine on tasuta


Kontakt NCRIPU Veebisaid: https://www.fikt.uklo.edu.mk/
Kontaktisiku e-posti aadress: monikamarkovsk34@gmail.com

Jaga sotsiaalmeedias