Infoleht
Apply for Awards

Programarea pe nevazute: de unde incepem?

Asoc. Metodelor Alternative de Integrare Socială

Kirjeldus Tehnologia a schimbat aproape totul pentru persoanele cu deficiente de vedere, pentru ca ofera acces la educatie, informare si chiar un loc de munca calificat. "De unde incepem" Este intrebarea pecare o primesc Alex Cucu si Stefan Moisei, din ce in ce mai des, de la copii/adolescentii nevazatori cu care intra in contact si afla ca sunt programatori chiar daca sunt persoane cu dizabilitati vizuale.
Ne propunem crearea unui ghid usor de inteles pentru adolescentii nevazatori, care sa-i ajute sa faca primii pasi in lumea programarii.
Obiectivele evenimentului:
- un numar de 20 de adolescenti cu deficiente de vedere, participa la un atelier de 3h online;
-realizare ghid "Primii pasi in programare, utilizand cititorul de ecran", ghid care va fi promovat pe unele din canalele Amais de comunicare, validate deja ca sunt accesate de persoane din grupul tinta.
In cadrul evenimentului vom comunica online, prin Google Meet sau alta aplicatie de webinarii, avand grija sa fie usor de accesat de adolescentii nevazatori in utilizarea cu tehnologiile asistive.
Scoala pentru deficienti de vedere din Bucuresti este unul dintre partenerii, care ne-au spus deja ca au elevi care vor sa participe


Vanuserühm 12 - 21

Raskusaste

Liik Veebiüritus

Kuupäev 22.10.2020    15:00 - 18:00

Maksimaalne osalejate arv 25 Kas soovite osaleda? Sel juhul palume võtta ühendust meie kohaliku kontaktisikuga.

Osalemine on tasuta


Kontakt Asoc. Metodelor Alternative de Integrare Socială Veebisaid: Alexandru Cucu
Kontaktisiku e-posti aadress: alexandru.cucu@amais.ro

Jaga sotsiaalmeedias