Uutiskirje

Програмирањето може да биде забавно

NCRIPU

Kuvaus Овој настан се планира да биде во вид на работилница за програмирање, со учениците од III одделение 3 одделение од ОУ „Св. Климент Охридски“ од Битола. Истите ќе се одржат во проесториите на Факултетот за информатички и комуникациски технологии. Работилницата ќе ја реализираат професори од ФИКТ. работилницата се состои од 4 целини и тоа:
- Што е програмирање и алгоритам
- Што е програма
- Како да се напише програма
- Каде се пишува програмата
За наведените целини има прилагодени вежби на возраста на учениците каде што учениците ќе имаат можност да програмираат геометриски тела, да креираат едноставни алгоритми со ситуации од секојдневниот живот и од наставните предмети кои ги учат и да ги разгледаат основните апликации за програмирање.Sijainti

Ikäryhmä 8 - 9

Vaikeustaso

Tyyppi Offline-tapahtuma

Päivämäärä 09.10.2019    10:30 - 12:30

Osoite Факултет за информатички и комуникациски технологии, Бул. Партизанска бб (комплекс касарни)
7000 Битола

Max. osallistujamäärä 27 Haluatko osallistua? Ota yhteyttä paikalliseen yhteyshenkilöömme.

Osallistuminen on ilmaista.
Meet and Code -palkinto award2019.category4.title

Yhteystiedot NCRIPU Verkkosivu: https://www.fikt.uklo.edu.mk/
Yhteyshenkilön sähköposti: monikamarkovsk34@gmail.com

Jaa sosiaalisessa mediassa