Uutiskirje

Programarea pe nevazute: de unde incepem?

Asoc. Metodelor Alternative de Integrare Socială

Kuvaus Tehnologia a schimbat aproape totul pentru persoanele cu deficiente de vedere, pentru ca ofera acces la educatie, informare si chiar un loc de munca calificat. "De unde incepem" Este intrebarea pecare o primesc Alex Cucu si Stefan Moisei, din ce in ce mai des, de la copii/adolescentii nevazatori cu care intra in contact si afla ca sunt programatori chiar daca sunt persoane cu dizabilitati vizuale.
Ne propunem crearea unui ghid usor de inteles pentru adolescentii nevazatori, care sa-i ajute sa faca primii pasi in lumea programarii.
Obiectivele evenimentului:
- un numar de 20 de adolescenti cu deficiente de vedere, participa la un atelier de 3h online;
-realizare ghid "Primii pasi in programare, utilizand cititorul de ecran", ghid care va fi promovat pe unele din canalele Amais de comunicare, validate deja ca sunt accesate de persoane din grupul tinta.
In cadrul evenimentului vom comunica online, prin Google Meet sau alta aplicatie de webinarii, avand grija sa fie usor de accesat de adolescentii nevazatori in utilizarea cu tehnologiile asistive.
Scoala pentru deficienti de vedere din Bucuresti este unul dintre partenerii, care ne-au spus deja ca au elevi care vor sa participe


Ikäryhmä 12 - 21

Vaikeustaso

Tyyppi Online-tapahtuma

Päivämäärä 22.10.2020    15:00 - 18:00

Max. osallistujamäärä 25 Haluatko osallistua? Ota yhteyttä paikalliseen yhteyshenkilöömme.

Osallistuminen on ilmaista.
Meet and Code -palkinto Monimuotoisuus

Yhteystiedot Asoc. Metodelor Alternative de Integrare Socială Verkkosivu: Alexandru Cucu
Yhteyshenkilön sähköposti: alexandru.cucu@amais.ro

Jaa sosiaalisessa mediassa