Newsletter

Workshop gamedesign

The Indietopia Accelerator

Description Tijdens de workshop gamedesign krijgen deelnemers een uitgebreide introductie in het gebruik van Construct 3, een veel gebruikte service waarmee je games maakt. Het werkt op alle apparaten (van Windows-pc's tot Chromebooks) en is zeer toegankelijk voor alle leeftijden! Construct wordt o.a. gebruikt door SEGA en King en je kunt er razendsnel mee testen in een webbrowser.

In een workshop van een dagdeel (10:00u in de ochtend t/m 15:00u in de middag) gaan we aan de slag met alternatieve versies van het eerste spelcomputerspel ooit: Pong! We geven ook uitleg over Breakout en Asteroids: games die de basis legden voor de industrie meer dan 45 jaar geleden. Vroeger waren complete teams nodig voor het maken van deze games, Pong maak je in 15 minuten met Construct en een klein team.

We kijken ook naar het grotere plaatje van gamedesign. Wie maakt de tekeningen? Hoe verdeel je taken in een team? En hoe bouw je verder op een succesverhaal? Indietopia heeft ervaring met het maken en uitgeven van games en helpt nu andere ontwikkelaars bij de productie van hun games. In 2018 ondersteunde de stichting negen projecten en werden diverse workshops en evenementen georganiseerd.Lieu

Tranche d'âge 9 - 24

Niveau

Type Événement en présentiel

Date 19.10.2019    10:00 - 15:00

Adresse Lübeckweg 2
9723HE Groningen

Participants max. 25 Vous voulez participer ? Veuillez contacter notre responsable local.

La participation est gratuite
Les prix Meet and Code "Community"

Contact The Indietopia Accelerator Site web: https://indietopia.org/
Adresse e-mail du contact: merijn@indietopia.org

Partager sur les réseaux sociaux