Hírlevélből
Apply for Awards

Програмирањето може да биде забавно

NCRIPU

Leírás Овој настан се планира да биде во вид на работилница за програмирање, со учениците од III одделение 3 одделение од ОУ „Св. Климент Охридски“ од Битола. Истите ќе се одржат во проесториите на Факултетот за информатички и комуникациски технологии. Работилницата ќе ја реализираат професори од ФИКТ. работилницата се состои од 4 целини и тоа:
- Што е програмирање и алгоритам
- Што е програма
- Како да се напише програма
- Каде се пишува програмата
За наведените целини има прилагодени вежби на возраста на учениците каде што учениците ќе имаат можност да програмираат геометриски тела, да креираат едноставни алгоритми со ситуации од секојдневниот живот и од наставните предмети кои ги учат и да ги разгледаат основните апликации за програмирање.Helyszín

Korcsoport 8 - 9

Nehézség

Típus Offline rendezvény

Időpont 09.10.2019    10:30 - 12:30

Cím Факултет за информатички и комуникациски технологии, Бул. Партизанска бб (комплекс касарни)
7000 Битола

Maximális résztvevőszám 27 Szeretne Ön is részt venni? Kérjük, vegye fel a kapcsolatot a szervezővel.

A részvétel ingyenes


Kapcsolat NCRIPU Weboldal: https://www.fikt.uklo.edu.mk/
Kapcsolattartó e-mail címe: monikamarkovsk34@gmail.com

Megosztás