Apkārtraksts

AMyZONE

Qendra per Edukim dhe Mesim Inovativ - STEMLab

Apraksts AMyZONE ќе се спроведува во соработка со противпожарната единица во Тетово, составена од 25 ученици од основно училиште од различна возраст, етничка припадност и пол. Настанот ќе се одржи во неколку фази:
Фаза 1: ИДЕА: Пожарникарите ќе дадат краток вовед за тешкотиите во идентификувањето, евакуацијата на луѓето и гаснењето на пожарите на тешки достапни места.
Фаза 2: ДИСКУСИЈА. Претставникот на STEMLab ги објаснува можностите што модерната технологија ги нуди за овој проблем: сензори, кодирање, роботика и дронови.
Фаза 3: КОДИРЊЕ: На учениците поделени во 5 групи им се објаснува процесот на BLOCK-BASED-CODING и тие започнуваат да развиваат стратегии за решавање на проблемот со употреба на РОБОТ и ДРОН.
Фаза 4: ПРАКТИЧНА АРБОТА: Учениците практично ги тестираат своите програми.
Фаза 5: ЗАВРШУВА: Сите разговараме за тоа како модерната технологија може да ги реши проблемите во модерното време со помош на новата технологија.Atrašanās vieta

Vecuma grupa 10 - 15

Grūtības pakāpe

Tips Bezsaistes pasākums

Datums 13.10.2019    13:30 - 15:30

Addrese Противпожарна служба, ул.Видое Смилевски Бато бб, Тетово
1200 Тетово

Max. dalībnieki 24 Vai vēlaties piedalīties? Lūdzu, sazinieties ar mūsu vietējo kontaktpersonu.

Dalība ir bez maksas.
Meet and Code Balva award2019.category3.title

Kontakti Qendra per Edukim dhe Mesim Inovativ - STEMLab Tīmekļa vietne: www.stemlab.org.mk
Kontaktpersonas e-pasts: info@stemlab.org.mk

Dalīties sociālajos medijos