Apkārtraksts
Apply for Awards

Програмирањето може да биде забавно

NCRIPU

Apraksts Овој настан се планира да биде во вид на работилница за програмирање, со учениците од III одделение 3 одделение од ОУ „Св. Климент Охридски“ од Битола. Истите ќе се одржат во проесториите на Факултетот за информатички и комуникациски технологии. Работилницата ќе ја реализираат професори од ФИКТ. работилницата се состои од 4 целини и тоа:
- Што е програмирање и алгоритам
- Што е програма
- Како да се напише програма
- Каде се пишува програмата
За наведените целини има прилагодени вежби на возраста на учениците каде што учениците ќе имаат можност да програмираат геометриски тела, да креираат едноставни алгоритми со ситуации од секојдневниот живот и од наставните предмети кои ги учат и да ги разгледаат основните апликации за програмирање.Atrašanās vieta

Vecuma grupa 8 - 9

Grūtības pakāpe

Tips Klātienes pasākums

Datums 09.10.2019    10:30 - 12:30

Addrese Факултет за информатички и комуникациски технологии, Бул. Партизанска бб (комплекс касарни)
7000 Битола

Max. dalībnieki 27 Vai vēlaties piedalīties? Lūdzu, sazinieties ar mūsu vietējo kontaktpersonu.

Dalība ir bez maksas.


Kontakti NCRIPU Tīmekļa vietne: https://www.fikt.uklo.edu.mk/
Kontaktpersonas e-pasts: monikamarkovsk34@gmail.com

Dalīties sociālajos medijos