Билтен

Нашиот прв робот

Друштво за едукација - Академик (Association for education-Akademik)

Опис Преку овој настан ќе ги подготвиме младите за времето кое доаѓа, времето во кое тие допрва ќе живеат, времето на роботите. За таа цел на почеток, со помош на проектор ќе им претставиме дел од историјатот и најновите достигнувања во роботиката.
Сакаме за прв пат на младите да им овозможиме да бидат во директен контакт со робот. Ќе набавиме едукативен робот Sphero, Sparki, Alpha1 Pro, AntBo, Cozmo или друг сличен едукативен робот, преку кого ќе имаат можност подобро да се запознаат со роботиката. Потоа ќе организираме обука за начинот на програмирање и сите учесници ќе имаат можност практично да го програмираат едукативниот робот. Имајќи во предвид дека според податоците машките се позаинтересирани за роботиката, во овој наш настан ќе вклучиме само девојчиња. Веруваме дека на тој начин ќе ги мотивираме девојчињата да продолжат со проучување на ова поле, но и ќе ги промовираме како идни програмери.Location

Возрасна група 10 - 15

Тешкотија

Вид Офлајн настан

Date 19.10.2019    17:00 - 20:00
20.10.2019    17:00 - 20:00

Адреса Шула Мина бр.20
7550 Крушево

Максимален број учесници 20 Вие сакате да учествувате? Ве молиме да го контактирате нашето лице за контакт.

Учеството е бесплатно.
Награда на Meet and Code Girls do IT! (Девојки во ИТ!)

Контакт Друштво за едукација - Академик (Association for education-Akademik) Веб-страница: Facebook: Akademik Krusevo
Имејл на лицето за контакт: akademikkrusevo@gmail.com

Споделување на социјални медиуми