Nyheitsbrev
Apply for Awards

Програмирањето може да биде забавно

NCRIPU

Skildring Овој настан се планира да биде во вид на работилница за програмирање, со учениците од III одделение 3 одделение од ОУ „Св. Климент Охридски“ од Битола. Истите ќе се одржат во проесториите на Факултетот за информатички и комуникациски технологии. Работилницата ќе ја реализираат професори од ФИКТ. работилницата се состои од 4 целини и тоа:
- Што е програмирање и алгоритам
- Што е програма
- Како да се напише програма
- Каде се пишува програмата
За наведените целини има прилагодени вежби на возраста на учениците каде што учениците ќе имаат можност да програмираат геометриски тела, да креираат едноставни алгоритми со ситуации од секојдневниот живот и од наставните предмети кои ги учат и да ги разгледаат основните апликации за програмирање.Stad

Aldersgruppe 8 - 9

Vanskelegheitsgrad

Type Arrangenment som ikkje er på nett

Dato 09.10.2019    10:30 - 12:30

Addresse Факултет за информатички и комуникациски технологии, Бул. Партизанска бб (комплекс касарни)
7000 Битола

Makstal på deltakarar 27 Ønsker du å delta. Ta kontakt med vår lokale person.

Deltaking er gratis.


Kontakt NCRIPU Nettstad: https://www.fikt.uklo.edu.mk/
Epostadresse til kontaktperson: monikamarkovsk34@gmail.com

Del på sosiale medier