Newsletter
Apply for Awards

Програмирањето може да биде забавно

NCRIPU

Descriere Овој настан се планира да биде во вид на работилница за програмирање, со учениците од III одделение 3 одделение од ОУ „Св. Климент Охридски“ од Битола. Истите ќе се одржат во проесториите на Факултетот за информатички и комуникациски технологии. Работилницата ќе ја реализираат професори од ФИКТ. работилницата се состои од 4 целини и тоа:
- Што е програмирање и алгоритам
- Што е програма
- Како да се напише програма
- Каде се пишува програмата
За наведените целини има прилагодени вежби на возраста на учениците каде што учениците ќе имаат можност да програмираат геометриски тела, да креираат едноставни алгоритми со ситуации од секојдневниот живот и од наставните предмети кои ги учат и да ги разгледаат основните апликации за програмирање.Locație

Vârste participanți 8 - 9

Grad dificultate

Format eveniment Eveniment offline

Dată 09.10.2019    10:30 - 12:30

Adresă Факултет за информатички и комуникациски технологии, Бул. Партизанска бб (комплекс касарни)
7000 Битола

Numărul maxim de participanți 27 Vrei să participi la eveniment? Ia legătura cu reprezentantul.

Participarea la eveniment este gratuită pentru participanţi.


Contact NCRIPU Website: https://www.fikt.uklo.edu.mk/
Mail persoană de contact: monikamarkovsk34@gmail.com

Share pe rețele de socializare