Nyhetsbrev

Programiranje u virtuelnoj biblioteci

BIBLIOTEKA 'ERŽEBET JUHAS'

Beskrivning Naša biblioteka je uspešno učestvovala u prošlogodišnjim Meet and code događajima. Potpuno smo realizovali naše ciljeve i sa ovim iskustvom pokušaćemo nastaviti i našu dobru praksu. Glavni cilj nam je da pokažemo mladim ljudima koliko progamiranje može biti zabavno, ali istovremeno i jednostavno.
Evropska sedmica kodiranja je odlična prilika kako bismo nastavili sa radom online edukativnih radionica primenjujući Micro: bitove i online editore.
Dvodnevni događaj se realizuje online uz pomoć 8x8 programa (besplatan program za online konferenciju). Putem stranice https://classroom.microbit.org/ pokušaćemo stvoriti virtuelnu učionicu. U ovoj učionici planiramo da koristimo https://makecode.microbit.org/ (besplatan editor). Sa editorom ćemo stvoriti jedan program za Micro:bit u kome robot beži iz lavirinta dok se zidovi dinamično menjaju.
Sa https://www.tinkercad.com/ (besplatan) editorom kroz igre učimo 3D crtanje i modeliranje 3D znamenitosti lokalnog karaktera.
Digitalne dvojezične (srpski i mađarski), besplatne događaje u našoj biblioteci planiramo 9-og i 10-og. oktobra 2020. godine. Događaje realizuju online: predavači, radnici biblioteke i naši volonteri.


Åldersgrupp 8 - 14

Svårhetsgrad

Typ Onlineevenemang

Datum 09.10.2020    17:00 - 19:00
10.10.2020    09:00 - 11:00

Max. Participants 40 Vill du delta i detta? Vänligen kontakta vår lokala kontaktperson.

Deltagandet är gratis.
Meet and Code Award Inget deltagande

Kontakt BIBLIOTEKA 'ERŽEBET JUHAS' Hemsida: bibltop.org
Kontaktpersonens e-postadress: zituci@gmail.com

Dela på sociala medier