E-novičke
Apply for Awards

Програмирањето може да биде забавно

NCRIPU

Opis Овој настан се планира да биде во вид на работилница за програмирање, со учениците од III одделение 3 одделение од ОУ „Св. Климент Охридски“ од Битола. Истите ќе се одржат во проесториите на Факултетот за информатички и комуникациски технологии. Работилницата ќе ја реализираат професори од ФИКТ. работилницата се состои од 4 целини и тоа:
- Што е програмирање и алгоритам
- Што е програма
- Како да се напише програма
- Каде се пишува програмата
За наведените целини има прилагодени вежби на возраста на учениците каде што учениците ќе имаат можност да програмираат геометриски тела, да креираат едноставни алгоритми со ситуации од секојдневниот живот и од наставните предмети кои ги учат и да ги разгледаат основните апликации за програмирање.Lokacija

Starostna skupina 8 - 9

Težavnost

Vrsta Offline-dogodek

Datum 09.10.2019    10:30 - 12:30

Naslov Факултет за информатички и комуникациски технологии, Бул. Партизанска бб (комплекс касарни)
7000 Битола

Maksimalno število udeležencev 27 Želite sodelovati? Prosimo obrnite se na vašo kontaktno osebo.

Udeležba je brezplačna.


Kontakt NCRIPU Spletna stran: https://www.fikt.uklo.edu.mk/
Elektronski naslov kontaktne osebe: monikamarkovsk34@gmail.com

Delite na socialnih omrežjih