Newsletter

Girls&Code

Asociatia Etic

Popis Atât în Europa, cât și la nivel mondial, piața forței de muncă în domeniul programării este dominată de bărbați. În 2016, IBM raportează că femeile reprezintă mai puțin de 20% din forța de muncă din întreaga lume în domeniile tehnice. Ultimul studiu Eurostat arată că în România, 30% dintre programatori sunt femei.
Așadar, ne dorim ca prin inițiative precum Girls&Code să reducem decalajul de gen în domenii tehnice. Girls&Code este un atelier gratuit dedicat fetelor din Cluj-Napoca care nu au avut deloc sau au avut contact puțin cu tehnologia cu scopul de a le încuraja să-și dorească o carieră într-un domeniu tehnic.
Evenimentul va consta într-un atelier de 3 ore, la care vor participa 30 de fete, cu vârste cuprinse între 8-11 ani.
În prima parte a atelierului fetele vor învăța și vor repeta noțiuni de bază în programare precum buclă, algoritm, program, condiție, variabilă etc. prin activități practice și jocuri distractive pentru dezvoltarea spiritului de echipă și abilităților de public speaking.
În a doua parte, fetele vor pune în practică noțiunile învățate pe platforma Scratch. Cu suportul trainerilor noștri, fetele vor reuși să dezvolte de la 0 animații și jocuri interactive.Miesto podujatia

Veková skupina 8 - 11

Náročnosť

Typ Offline podujatie

Dátum 18.10.2018    16:00 - 19:00

Adresa Str. Observatorului, numarul 1
400500 Cluj Napoca

Max. počet účastníkov 30 Chcete sa zúčastniť? Kontaktujte vašu miestnu kontaktnú osobu.

?
Súťaž Meet and Code Award award.equal-chances

Kontakt Asociatia Etic Webová stránka: www.simplonromania.org
E-mailová adresa kontaktnej osoby: ioana@simplonromania.org

Zdieľať v sociálnych sieťach