Бюлетень

Програмирањето може да биде забавно

NCRIPU

Опис Овој настан се планира да биде во вид на работилница за програмирање, со учениците од III одделение 3 одделение од ОУ „Св. Климент Охридски“ од Битола. Истите ќе се одржат во проесториите на Факултетот за информатички и комуникациски технологии. Работилницата ќе ја реализираат професори од ФИКТ. работилницата се состои од 4 целини и тоа:
- Што е програмирање и алгоритам
- Што е програма
- Како да се напише програма
- Каде се пишува програмата
За наведените целини има прилагодени вежби на возраста на учениците каде што учениците ќе имаат можност да програмираат геометриски тела, да креираат едноставни алгоритми со ситуации од секојдневниот живот и од наставните предмети кои ги учат и да ги разгледаат основните апликации за програмирање.Локація

Вікова група 8 - 9

Складність

Тип Офлайн-подія

Дата 09.10.2019    10:30 - 12:30

Адреса Факултет за информатички и комуникациски технологии, Бул. Партизанска бб (комплекс касарни)
7000 Битола

Максимальна кількість учасників 27 Бажаєте взяти участь? Будь ласка, зв’яжіться із контактною особою у вашій країні.

Участь безкоштовна
Нагороди Meet and Code Сommunity (Громада)

Контакт NCRIPU Веб-сайт: https://www.fikt.uklo.edu.mk/
Електронна адреса відповідальної особи: monikamarkovsk34@gmail.com

Поширити через соціальні мережі