Newsletter

AMyZONE

Qendra per Edukim dhe Mesim Inovativ - STEMLab

Descripción AMyZONE ќе се спроведува во соработка со противпожарната единица во Тетово, составена од 25 ученици од основно училиште од различна возраст, етничка припадност и пол. Настанот ќе се одржи во неколку фази:
Фаза 1: ИДЕА: Пожарникарите ќе дадат краток вовед за тешкотиите во идентификувањето, евакуацијата на луѓето и гаснењето на пожарите на тешки достапни места.
Фаза 2: ДИСКУСИЈА. Претставникот на STEMLab ги објаснува можностите што модерната технологија ги нуди за овој проблем: сензори, кодирање, роботика и дронови.
Фаза 3: КОДИРЊЕ: На учениците поделени во 5 групи им се објаснува процесот на BLOCK-BASED-CODING и тие започнуваат да развиваат стратегии за решавање на проблемот со употреба на РОБОТ и ДРОН.
Фаза 4: ПРАКТИЧНА АРБОТА: Учениците практично ги тестираат своите програми.
Фаза 5: ЗАВРШУВА: Сите разговараме за тоа како модерната технологија може да ги реши проблемите во модерното време со помош на новата технологија.Ubicación

Edad media del grupo 10 - 15

Dificultad

Tipo Evento offline

Fecha 13.10.2019    13:30 - 15:30

Dirección Противпожарна служба, ул.Видое Смилевски Бато бб, Тетово
1200 Тетово

Número máximo de participantes 24 ¿Quieres participar? Por favor, ponte en contacto con Techsoup Spain.

La participación en el evento es gratuita
Meet and Code Award Code for the Planet

Contacto Qendra per Edukim dhe Mesim Inovativ - STEMLab Website: www.stemlab.org.mk
Correo electrónico de la persona de contacto: info@stemlab.org.mk

Compartir en las redes sociales