Newsletter

Programiranje u virtuelnoj biblioteci

BIBLIOTEKA 'ERŽEBET JUHAS'

Descripción Naša biblioteka je uspešno učestvovala u prošlogodišnjim Meet and code događajima. Potpuno smo realizovali naše ciljeve i sa ovim iskustvom pokušaćemo nastaviti i našu dobru praksu. Glavni cilj nam je da pokažemo mladim ljudima koliko progamiranje može biti zabavno, ali istovremeno i jednostavno.
Evropska sedmica kodiranja je odlična prilika kako bismo nastavili sa radom online edukativnih radionica primenjujući Micro: bitove i online editore.
Dvodnevni događaj se realizuje online uz pomoć 8x8 programa (besplatan program za online konferenciju). Putem stranice https://classroom.microbit.org/ pokušaćemo stvoriti virtuelnu učionicu. U ovoj učionici planiramo da koristimo https://makecode.microbit.org/ (besplatan editor). Sa editorom ćemo stvoriti jedan program za Micro:bit u kome robot beži iz lavirinta dok se zidovi dinamično menjaju.
Sa https://www.tinkercad.com/ (besplatan) editorom kroz igre učimo 3D crtanje i modeliranje 3D znamenitosti lokalnog karaktera.
Digitalne dvojezične (srpski i mađarski), besplatne događaje u našoj biblioteci planiramo 9-og i 10-og. oktobra 2020. godine. Događaje realizuju online: predavači, radnici biblioteke i naši volonteri.


Edad media del grupo 8 - 14

Dificultad

Tipo Evento online

Fecha 09.10.2020    17:00 - 19:00
10.10.2020    09:00 - 11:00

Número máximo de participantes 40 ¿Quieres participar? Por favor, ponte en contacto con Techsoup Spain.

La participación en el evento es gratuita
Meet and Code Award No participar

Contacto BIBLIOTEKA 'ERŽEBET JUHAS' Website: bibltop.org
Correo electrónico de la persona de contacto: zituci@gmail.com

Compartir en las redes sociales