Newsletter

Stavi svoj grad na mapu

Nauci me

Descripción Trodnevne onlajn radionice 3D modelovanja, fotogrametrije i štampe za 30 srednjoškolaca i studenata iz Niša i okoline koji će na inovativan način sa iskusnim predavačem učiti i kroz praksu pokušati da digitalizuju i sačuvaju kulturna dobra svog grada.

Prvog dana uče 3D modelovanje i fotogrametriju kao metodu pravljenja 3D modela. Upoznaju se sa osnovnim pojmovima 3D prostora, programima za 3D modelovanje, 3D štampačem i tehnikama 3D štampe, a sve uz primere i direktno uključivanje.

Drugog dana će u svojim lokalnim sredinama mapirati najbitnije spomenike, otići do njih i napraviti fotografije kulturnog dobra, a zatim te fotografije uploadovati na zajednički cloud. Istog dana, uveče, polaznici će zajedno sa mentorom proći kroz prikupljeni materijal i pokrenuti proces generisanja 3D modela od izabranih materijala.

Trećeg dana prezentuju svoje radove i opisuju njegov kulturni značaj i zašto su baš ta kulturna dobra odabrali. Njihove radove štampamo i šaljemo njima kao uspomenu, a modele postavljamo na naš sajt. Najbolje radove ćemo dodatno obraditi i poslati Google Earth-u kako bi ih uvrstili na mape gde bi trebalo da budu sami spomenici.

Prijava će biti dostupna na www.unbox.rs!


Edad media del grupo 15 - 22

Dificultad

Tipo Evento online

Fecha 01.10.2020    18:00 - 21:00
02.10.2020    19:00 - 21:00
03.10.2020    19:00 - 21:00

Número máximo de participantes 30 ¿Quieres participar? Por favor, ponte en contacto con Techsoup Spain.

La participación en el evento es gratuita
Meet and Code Award Community

Contacto Nauci me Website: https://unbox.rs
Correo electrónico de la persona de contacto: aleksandar.gligorijevic@nauci.me

Compartir en las redes sociales