Profil de organizator Meet and Code: Emilia Alexe
Să o cunoaștem pe doamna Emilia Alexe, profesor la Școala Gimnazială "Înv. Radu Ion" Vadu-Părului și organizatoarea unui eveniment Meet and Code 2018!
meetandcode #codeEU #SAP4Good
27.08.2019
Anul trecut, un total de 3.645 de copii și tineri din România au participat la cele 70 de evenimente finanțate prin Meet and Code și organizate în cadrul Europe Code Week. 52 de organizatori au planificat evenimentele Meet and Code 2018 în care participanții au descoperit tehnologia și programarea altfel decât o fac în mod curent.
Unul dintre acești organizatori este doamna Emilia Alexe, profesoară la Școala Gimnazială "Înv. Radu Ion" Vadu-Părului și voluntar în cadrul Asociația de părinți "Învățător Radu Ion". Acesta a primit o finanțare Meet and Code pentru evenimentul Să învățăm cu Minecraft!.
Înainte să descoperi interviul de mai jos cu doamna Alexe, nu uita că încă se mai pot face înscrieri pentru finanțările Meet and Code 2019 și poți aplica și tu cu unul sau mai multe evenimente.
Descoperă aici cele mai frecvente întrebări despre inițativa Meet and Code. Organizațiile non-profit legal înființate în România își pot înscrie ideile de evenimente până pe 8 septembrie 2019, dar o organizația trebuie să fie înregistrată și validată în Programul TechSoup (condiție de participare) până cel târziu joi, 5 septembrie.
- Cum ți-a venit ideea evenimentului tău Meet and Code 2018, “Să învățăm cu Minecraft!”?
Știam de evenimentul Ora de cod la care am participat în anul precedent și am observat că le-a plăcut copiilor. Atunci,
aflând de la o colegă din școală despre Meet and Code, am zis că este o oportunitate pentru a participa cu mai mulți elevi, deoarece sunt atrași de tehnologie și de faptul de a deveni bloggeri.
- Ce impact a avut evenimentul în comunitatea ta?
Elevii și părinții au fost încântați și au apreciat această inițiativă, mai ales că activitățile propuse de mine și de colega mea au avut și un scop educativ, nu numai distractiv.
Elevii au învățat să analizeze anumite concepte, dezvoltându-și gândirea critică, lucrul în echipă, creativitatea.
- Care a fost cel mai emoționant feedback primit de la copiii/tinerii participanți?
Un moment emoționant a fost când elevii s-au bucurat, în special fetele care au reușit să ducă până la final sarcinile date, unii cu ajutorul și indicațiile primite de la colegii mai avansați
. Un alt moment care m-a bucurat a fost acela în care elevii au așteptat cu nerăbdare activitatea și mă întrebau pe parcursul zilei și al săptămânii când mai organizăm astfel de ore.
- De ce crezi că sunt importante abilitățile digitale?
Trăim într-o lume digitală, așadar este foarte util să știm să lucrăm cu cât mai multe și variate resurse și aplicații digitale. Competențele digitale ne ajută să devenim cetățeni digitali responsabili, ne dezvoltă gândirea critică, creativitatea.
Este important să îi facem pe tineri să treacă de la rolul de consumatori de digital media la creatori, înțelegând astfel programarea. Știm cu toții că, tinerii utilizează resursele digitale doar pentru distracție și socializare.
De aceea, consider că Meet and Code este un pas înainte în educație.
- Cum ți s-au părut procesele de înscriere și raportare Meet and Code de anul trecut?
Înscrierea pe platforma Meet and Code a fost rapidă și clară. Privind raportarea, am primit instrucțiuni clare de la echipa de organizare și nu am întâmpinat probleme.
- Un îndemn pentru cei care încă nu s-au hotărât să aplice la Meet and Code 2019?
Aduceți o schimbare în școala sau organizația voastră și veți vedea elevi/participanți entuziasmați de învățare!
Aplică acum la Meet and Code 2019! Pentru orice întrăbări, ne găsești la adresa
romania@meet-and-code.org
Compania de software SAP, organizația germană non-profit Haus des Stiftens gGmbH,
Asociația Techsoup și ceilalți parteneri ai
rețelei TechSoup Europe sunt organizatorii inițiativei Meet and Code.