Newsletter

Програмирањето може да биде забавно

NCRIPU

Descripción Овој настан се планира да биде во вид на работилница за програмирање, со учениците од III одделение 3 одделение од ОУ „Св. Климент Охридски“ од Битола. Истите ќе се одржат во проесториите на Факултетот за информатички и комуникациски технологии. Работилницата ќе ја реализираат професори од ФИКТ. работилницата се состои од 4 целини и тоа:
- Што е програмирање и алгоритам
- Што е програма
- Како да се напише програма
- Каде се пишува програмата
За наведените целини има прилагодени вежби на возраста на учениците каде што учениците ќе имаат можност да програмираат геометриски тела, да креираат едноставни алгоритми со ситуации од секојдневниот живот и од наставните предмети кои ги учат и да ги разгледаат основните апликации за програмирање.Ubicación

Edad media del grupo 8 - 9

Dificultad

Tipo Evento offline

Fecha 09.10.2019    10:30 - 12:30

Dirección Факултет за информатички и комуникациски технологии, Бул. Партизанска бб (комплекс касарни)
7000 Битола

Número máximo de participantes 27 ¿Quieres participar? Por favor, ponte en contacto con Techsoup Spain.

La participación en el evento es gratuita
Meet and Code Award Community

Contacto NCRIPU Website: https://www.fikt.uklo.edu.mk/
Correo electrónico de la persona de contacto: monikamarkovsk34@gmail.com

Compartir en las redes sociales